טיפול אישי
טיפול אישי נעשה באופן אישי – יחידני, באמצעות שיחות. למעשה כל אדם זקוק בזמן כזה או אחר של חייו לייעוץ.
מהו טיפול אישי?
פסיכולוג מסייע לך לעבור דרך בעיות אלו. באמצעות טיפול אישי, פסיכולוג מסייע לאנשים בכל הגילאים לחיות חיים מאושרים, בריאים ופרודוקטיביים יותר.
במסגרת הטיפול האישי, פסיכולוג מסייע לאנשים לפתח הרגלים בריאים ויעילים יותר. טיפול אישי מתבצע במספר גישות, כולל טיפול קוגניטיבי התנהגותי, טיפול דינאמי או שיטה נבחרת אחרת של טיפול בדיבור, המסייעת לאנשים לפתור את בעיותיהם.
זוהי מערכת יחסים בין מטופל לבין מטפל. הטיפול האישי מתבצע בצורת דיאלוג, ומספק סביבה תומכת המאפשרת למטופל לשוחח בפתיחות עם אדם אובייקטיבי, ניטראלי, מקצועי ושאינו שיפוטי.
המטופל והפסיכולוג פועלים יחד על מנת לזהות ולשנות דפוסי חשיבה והתנהגות המונעים תחושה טובה ותפקוד תקין.
עד לאחרון מפגשי הטיפול, ניתן לפתור את הבעיה הבסיסית, והמטופל לומד מיומנויות חדשות, כך שהוא מסוגל להתמודד טוב יותר עם אתגרים המתעוררים בעתיד.
סוגי טיפול אישי
קיימות גישות שונות רבות לטיפול נפשי, וכל השיטות מהוות מפת דרכים המסייעת לפסיכולוג להבין את המטופל ובעיותיו, ולפתח פתרונות.
סוג הטיפול אותו תקבל תלוי במגוון גורמים הכוללים מחקר פסיכולוגי נוכחי, גישת הטיפול בה נוקט הפסיכולוג, והשיטה העובדת באופן הטוב ביותר עבורך.
גישת טיפול קוגניטיבי התנהגותי, למשל, מסייעת למטופל להתמודד עם בעיות באמצעות משימות מסוימות שמטרתן לסייע לו לפתח כישורי התמודדות יעילים יותר. גישה זו כרוכה במעקב אחר "שיעורי בית".
הפסיכולוג עשוי לבקש מהמטופל להתבונן על הרגלי התגובות שלו למקרים מסוימים, כפי שהם מתרחשים, וממליץ על תרגול מיומנויות חדשות בין המפגשים.
מתי מומלץ לשקול טיפול פסיכולוגי?
תפיסות מוטעות אודות פסיכותרפיה מונעות מאנשים רבים לקבל טיפול אישי. גם אם אתה מכיר את המציאות ויודע שמדובר במיתוסים, אתה עלול לחשוש מלנסות לקבל את הסיוע הדרוש לך.
אך תחושות כעס, חרדה, עצבנות ודיכאון הן סיבות רציניות אותן מומלץ לפתור במסגרת הטיפול. בכל עת, ובכל נקודה בחיים, כשההתנהלות, התפקוד והלך הרוח אינם משביעי רצון, פסיכותרפיה יכולה לסייע.
חלק מהאנשים פונים לקבלת טיפול משום שהם חשים דיכאון, חרדה או כעס במשך תקופה ארוכה. אחרים זקוקים לסיוע בגין מחלה כרונית המפריעה לרווחה הרגשית או הפיסית, ואילו אחרים עשויים לחוות בעיות לטווח הקצר, וזקוקים לסיוע מקצועי על מנת להתמודד.
הם עשויים להיות בעיצומם של הליכי גירושין, יתכן שהם מתמודדים עם תסמונת "הקן הריק", זקוקים לסיוע בהתמודדות עם מקום עבודה חדש, או שהם מתאבלים על מוות של אדם אהוב.
סיכום טיפול אישי
גישות פסיכואנליטיות והומניסטיות מתמקדות בדרך כלל יותר בדיבור מאשר בעשייה. במהלך המפגשים המטופל מדבר על חוויותיו המוקדמות והפסיכולוג מסייע לו להבין טוב יותר את סיבות השורש לבעיותיו הנוכחיות.
החשוב ביותר הוא לוודא שהפסיכולוג מתמחה בתחום בו אתה זקוק לסיוע. בפגישת ההיכרות ניתן לבסס את תחושת האמון, לברר את מידת ההתמחות, הגישה בה נוקט הפסיכולוג, ולבנות תכנית טיפול מתאימה העונה על כל הצרכים.
הבנת טיפול אישי
האם אי פעם הרגשת שבעיותיך מהוות איום כה חזק עד שאינך מצליח להתמודד? אם כן, אתה לא לבד.
אנשים רבים חווים דיכאון, חרדה או הפרעה נפשית אחרת בשלב כזה או אחר של חייהם. חלקם זקוקים לסיוע בהתמודדות עם מחלה מורכבת, ירידה במשקל, או אפילו עם השלכות הפסקת העישון.
אחרים מתמודדים עם בעיות ביחסים, בעיות מיניות, אובדן מקום עבודה, מוות של אדם אהוב, מתח, או התמכרות לסמים. בעיות אלו עשויות להיות מתישות.
במה שונה הקשבה / שיחה עם חבר מהקשבה/שיחה עם איש מקצוע טיפולי ?
- חבר לא תמיד אובייקטיבי.
- הקשבה אמפטית תוך העלאת דברים לא מודעים אינה אפשרית עם חבר.
- חבר עלול לפגוע בגלל קנאה (צרות עין), באופן לא מודע.
- חבר מגיב בעיקר מתוך ההתנסות האישית שלו. לאיש מקצוע יש כלים נוספים אותם רכש, מעבר לניסיון האישי.
- שיחה עם איש מקצוע הינה שיחה מכוונת בעלת מטרה טיפולית.
- שיחה עם איש מקצוע היא ללא מעורבות רגשית אישית
.