משברים משפחתיים
גירושין- מה קורה עם הילדים
גירושין הוא סוג של אובדן, לעיתים נשעה כי שני הצדדים רצו בזה ולעיתים רק צד אחד. התחושה עדין היא תחושה של משהו שהיה ולא יהיה עוד.
בני הזוג שהחליטו להתגרש ויש לבני הזוג ילדים חשוב מאוד להכין את הילדים לפרידה. יתכן והילדים ידעו כי היחסים בין אמא ואבא אינם טובים אך אין הם רוצים כי ההורים יופרדו. ילדים גיל הרך אינם מבינים את המשמעות של יחסים גרועים. הרי מעולם הדימויים שלהם חברים רבים אבל גם משלימים. גם ילדים בגיל ההתבגרות מרגישים רע עם הפרידה של ההורים ולעיתים מגיבים בהסתגרות ובחוסר רצון להיות בקשר עם אחד ההורים. התהליך מלוה בהמון כעס. הגירושין יהיו הרבה יותר קשים לילדים כאשר ההורים "השתמשו" בהם במהלך הגירושין בין אם להיות מגשרים , בין אם להיות הצדדים את אחד הצדדים. כאן נכנס הילד למערבולת רגשית למי הוא מחויב יותר למי עליו להיות נאמן. קשה לכם לספר לילדים זה הזמן לפנות למטפל משפחתי מיומן שיעזור לכם איך לספר ומה לספר. איך להתגרש בלי להשאיר מאחר חורבות נפשיים. טיפול משפחתי נכון גם לדעת איך להיפרד ולא רק איך לתקן.
אובדן ואבל
אובדן של אדם קרוב הנו מההתנסויות הקשות והמורכבות שמזמנים לנו החיים. תהליך האבל מורכב מכמה שלבים אותו עוברים: תחילה יש תחושה של הלם, לא מבינים מה קרה, איך קרה. השלב הבא הינו הכעס למה זה קרה, מה עשינו לא בסדר בדרך. לאחריו יבוא השלב בו נרגיש צורך להתמקח בניסיון לדחות את הקיץ כלומר לא לקלוט את האובדן.ולסיום תבוא ההשלמה עם האובדן וחזרה לשגרת החיים והעלאת האובדן בזיכרון. אך תהליך האבל עלול להשתבש כאשר איננו יכולים להתמודד עם הפרידה ונותרים מקובעים באחד משלבי האבל.
האבל אינו מעוניין או אינו יכול להרפות מהקשר האבוד למשך שנה ויותר. הוא עסוק באופן בלתי פוסק במת, ומקבל על עצמו את תפקיד האדם מוכה היגון. לעיתים השארות יתר על המידה באחד משלבי האבל מקשה על התפקוד היום יומי. זה השלב לפנות לעזרה על מנת לקבל עצה מקצועית איך להמשיך את החיים למרות האובדן. הטיפול המשפחתי הינו טיפול בעל ראיה מערכתית הרואה את השלכות האירוע על כל בני המשפחה ויכולה לעזור לפרט לעכל את האובדן בצורה טובה יותר.
מחלה ונכות- התמודדות
מחלה או נכות הפוגעים באחד מבני המשפחה, מהווים משבר הן לחולה והן לבני משפחתו. תהליך ההתמודדות וההסתגלות לחולי ונכות, עלול להיות ארוך ומייגע והצלחתו תלויה במידה רבה בבני המשפחה, ובתמיכתם בחולה, וזה בזה. הבנה נכונה של המחלה או הנכות, תמיכה הדדית והתארגנות סביב המשימות השונות המוטלות עליה תהליך השיקום מושפע ממשתנים רבים ביניהם: אופי המחלה והנכות, השלב ההתפתחותי של המחלה, הפרוגנוזה.משאבים פיזיים משפחתיים כגון: מצב כלכלי, מגורים, סיוע במטלות היום יום וכד'.
משאבים רגשיים משפחתיים כמו כוחות נפשיים, מחויבות וקרבה, יכולת להתמודד עם חוסר וודאות הסתגלות לשינויים ועוד. מבנה המשפחה והמשימות ההתפתחותיות של בני המשפחה, היינו השלב בו נמצאת המשפחה מבחינת גידול הילדים, יציאתם מהבית, זקנה, טיפול בהורים קשישים וכד'. התמודדות אלה קשות מאוד ולא אחת משאירות את המשפחה עם שאלות רבות ופתוחות. ן לגבי ההווה ואין לגבי העתיד. טיפול משפחתי בא לתת למשפחה כלים להתמודד עם הקושי היום יומי ודרכים להתמודד אותם.